Over het boek

De aanleiding voor deze site is het boek Brieven naar de groene hel. De herbeleving (via het schrijven) van die enerverende periode in de jaren tachtig van de vorige eeuw leidde tot een hernieuwde interesse in het lot van de Papoea’s en de ontwikkelingsproblematiek van Afrika, en met name Tanzania.boek

Het boek gaat over twee jonge mensen die een relatie hebben maar toch besluiten om afzonderlijk de wijde wereld in trekken, zij als tropenarts naar Tanzania, en hij als ingenieur voor een multinational naar Nieuw-Guinea. Een boek met contrasten en overeenkomsten, spannende episodes en economische en sociaal-culturele achtergronden. Voor meer informatie, zie www.brievennaardegroenehel.nl.

De auteursopbrengsten gaan naar ontwikkelingsprojecten in Tanzania en Nieuw-Guinea. Er zijn al diverse projecten gesteund. Om dit administratief rond te krijgen is de stichting Chagos in het leven geroepen (www.brievennaardegroenehel.nl/chagos.htm). Deze stichting beheert de financiƫle kant van de zaak en zorgt ervoor dat de opbrengsten richting goede doelen worden overgemaakt.